ROMA I trygge hender med norsk guide

VELKOMMEN TIL ROMA!

Vi har gleden av å tilby en uke i Italias pulserende hovedstad, med et innholdsrikt program som skal ta dere gjennom smale gater, åpne piazzaer, kulinariske opplevelser og nydelige kirker som alle vil vi vise hvorfor millioner av mennesker trekkes mot «den evige stad».

Roma – «non basta una vita» – selv ikke et helt liv holder, her er det alltid noe nytt å oppleve!

 

 

 

  • Italiensk aften
  • Det antikke Roma
  • Castel Gandolfo & Katakombene
  • Romas hellige sentrum
  • Orvieto
  • Piazza del Popolo & Via del Corso
  • Porta Portese & Trastevere
  • Tivoli
  • Rome by night

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705  (mandagfredag, 818) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

italiensk aften

Ved ankomst i Roma blir du møtt av våre dyktige, norske guider. På vår første kveld nyter vi herlig italiensk mat og drikke akkompagnert av musikk og sang på en trivelig restaurant.

 

Inkludert i utflukt: middag

DET Antikke ROma

Colosseum er selve symbolet på Roma, og det sies at «den dagen Colosseum faller, vil også Roma falle». Med både lokal guide og vår egen Nyttig-guide lar vi oss lede gjennom dette monumentets utrolige historie. Gjennom store deler av antikken ble fornøyelseslystne romere underholdt, mens tusener av uheldige gladiatorer og ville dyr måtte bøte med livet for å holde folket med «brød og sirkus».

Vi fortsetter vår guidede tur inn i historiske Forum Romanum. Ifølge legenden ble Roma by grunnlagt av Romulus og Remus i år 753 f.Kr. Den dag i dag vandrer man gjennom dette antikke midtpunktet og lar seg imponere av romernes storslåtte palasser, templer og domstoler. Vi følger i triumftogenes fotspor langs Via Sacra til Kapitolhøyden og Jupiters Tempel.

 

Inkludert i utflukt: middag i sentrum

CAstel gandolfo og Katakomber

Den sjarmerende lille byen Castel Gandolfo sies å ha en av Italias flotteste beliggenheter. På toppen av et gammelt vulkankrater nyter vi synet av den spektakulære Albano-innsjøen. Her lå pavens sommerresidens frem til ganske nylig. Mang en kjent forfatter og kunstner har trukket ut av Roma og hit til området gjennom århundrene, her fant de inspirasjon og vakre motiv.

Denne ettermiddagen besøker vi de berømte romerske katakombene. Ved hjelp av fakler og lommelykter gjenoppdager vi en del av «den glemte by» som i flere århundrer gjemte hellige martyrer. Over de mange gravkamrene ser vi originale fresker med religiøse motiv, godt bevart i katakombenes stummende mørke.

 

Inkludert i utflukt: lunsj på utflukt og middag på hotellet

ROmAS HELLIGE SENTRUM

Verdens minste stat, Vatikanet, er obligatorisk å se når man er i den evige stad. Til tross for arealet på mindre enn en halv kvadratkilometer rommer den en av verdens største kirker, Peterskirken. Med lokalguide skal vi oppleve dette religiøse midtpunktet innenfor den katolske tro og vatikanmuseene. Her kan vi nyte Michelangelos fresker i Det sixtinske kapell, samt flere av verdens vakreste kunstverk laget av berømte kunstnere som Rafael og vår egen Edvard Munch. Fra den enorme kuppelen kan man beundre den nydelige panoramautsikten over Roma by, og kanskje ta en tur ned i krypten og besøke pave Johannes Paul IIs grav, før man trekker pusten etter alle inntrykkene på Berninis storslåtte Petersplass.

 

Inkludert i utflukt: middag i sentrum

ORVIETO

Denne dagen begir vi oss ut på den umbriske landsbygda nord for Roma by. Her ligger nydelige Orvieto majestetisk til oppe på et tuff-platå. Den middelalderske katedralen i hjertet av byen er et vakkert skue, og i de mer eller mindre bilfrie koselige gatene rundt kan man nyte livet og føle historiens sus. Byen har rundt 1200 underjordiske grotter, og disse ble antakelig gravd ut av etruskerne som bodde her rundt år 700 f.Kr. I dag kan man gå ned i noen av grottene som opp gjennom tiden har blitt brukt til veldig mye forskjellig som f.eks. gjemmested, vinkjeller, stall og olivenmølle. Man har blant annet funnet en 30 meter dyp brønn laget for 2500 år siden, og en intrikat trapp ned slik at dyrene også kunne drikke av brønnen. I Orvieto finner man mange kafeer, restauranter og «osteria’er» - byen er en del av den såkalte Citta Slow-bevegelsen (Slow Food) som fremmer lokale råvarer og tradisjonell mat laget med omsorg for både ingredienser og den som skal spise.

 

Inkludert i utflukt: middag på hotellet

 

Denne utflukten gjelder kun avgang 29.3.2020

PIAZZA DEL POPOLO OG VIA DEL CORSO

Piazza del Popolo er et av Romas mange storslåtte torg og omkranses av flere kirker, blant annet tvillingkirkene Santa Maria in Montesanto og Santa Maria dei Miracoli. I San Carlo al Corso finner vi et alter tilegnet Olav den hellige, denne kirken befinner seg i Via del Corso, hovedgaten som stråler ut fra Piazza del Popolo. Vi vandrer videre i norske fotspor og ser blant annet gaten Via Frattini hvor nobelpristaker i litteratur Sigrid Undset bodde tidlig på 1900-tallet. På egen hånd kan man denne dagen utforske parken Villa Borghese, og shoppe i noen av de mange butikkene i Via del Corso. På kvelden møtes vi for en felles pizzamiddag før vi returnerer til hotellet.

 

Inkludert i utflukt: middag i sentrum

PORTA PORTESE & TRASTEVERE

På søndager holdes Romas mest berømte og populære loppemarked ved Porta Portese, en av Romas byporter fra 1600-tallet. På dette markedet kan du finne alt mulig, enten det skal være en bok, tallerkener, klær eller bildeler! Dessuten får man en levende innføring i romersk dagligliv, her gjelder det å hente frem det man kan av pruting! Trastevere var en gang et fattig område, men er i dag den best bevarte og mest typiske romerske bydelen. Omgitt av trange brosteinsbelagte gater, finner vi det som skal være Italias eldste kirke, Santa Maria in Trastevere, grunnlagt allerede på 200-tallet e.Kr. På vår vei skal vi også innom Santa Maria in Cosmedin hvor sannhetens munn, la bocca della verità, tar fingrene til alle de som våger å lyve i dette antikke «kumlokkets» nærvær. Vi krysser også over øya Isola Tiberina, som siden antikken har hatt rykte på seg for å ha helbredende egenskaper.

 

Inkludert i utflukt: middag i sentrum

TIVOLI

Nei – vi prøver ikke å lokke deg med til en fornøyelsespark med fartsfylte berg-og-dalbaner, snarere tvert imot! Området ble innlemmet i det romerske riket ca. år 90 f.Kr., og på grunn av sin skjønnhet og sitt rene vann ble byen Tivoli raskt et populært feriested for velstående adelsmenn. Luksusvillaene skjøt opp én etter én, og den mest overdådige og berømte av disse, Villa d’Este, ble påbegynt i 1549. Den praktfulle villaen fikk anlagt flotte hager med et intrikat vannforsyningssystem til de utallige vakre fontenene, og dette er fremdeles i bruk. I de nydelige hagene kan man også se noen av de eldste sypressene i Italia. Lunsjen inntar vi på en nærliggende agriturismo – en gård der det serveres herlige, typiske retter fra området.

 

Inkludert i utflukt: lunsj på utflukt

ROME BY NIGHT

Opplev den magiske stemningen når solen har gått ned bak Romas kirkekupler, og fontenene og obeliskene lyses opp under den rolige kveldshimmelen. Den mektige Trevifontenen får best vist sin skjønnhet når den blir opplyst i skumringen, og i de smale gatene blandes levende musikk med lokkende dufter fra restaurantene. Ved Spansketrappen møtes gammel og ung for en prat, slik Bjørnstjerne Bjørnson gjorde under sitt opphold i byen. Vi ender byvandringen på en ekte romersk trattoria og lar våre mager fylles i koselig lag.

 

Inkludert i utflukt: middag på utflukt

 

EN BEHAGELIG OG TRYGG FERIE

En viktig grunn til at våre turer har blitt så populære er utvilsomt Nyttig-guiden. Alle våre turer er ledet av våre egne, norsktalende guider. Hun eller han vil ta imot deg på flyplassen i Roma, og lede de frivillige utfluktene. Med audiosystemer (øretelefon og mottaker) kan du enkelt og tydelig høre hva guiden forteller under omvisninger og guidede byturer. Alle Nyttig-guider fullfører årlig førstehjelpskurs i regi av Røde Kors, og er i tillegg utstyrte med hjertestartere. Før du reiser fra Norge og under oppholdet vil du bli oppdatert om hva som skjer gjennom hyggelige tekstmeldinger fra guiden. Skulle det være et nødstilfelle, har du alltid guidens nødnummer for hånden.

 

Pakkepris for utfluktene er 7.490,-. Kryss av på bestillingen dersom du vil reservere utfluktspakken allerede nå. Utflukter kan også bestilles senere, enkeltvis eller som pakke.

 

Ønsker du å vite mer om hotellet vi bruker på denne turen til Roma, kan du lese litt om det her.

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705 (mandagfredag, 818) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

 

Se avreisedatoer eller bestill din tur her.

 

Vi tar forbehold om endringer/forbedringer av programmet.

Ring for påmelding eller spørsmål 52704705

Nytt & Nyttig AS

 fnr 965323538

Longhammarv 11

5536 Haugesund

ROMA I trygge hender med norsk guide
ROMA I trygge hender med norsk guide
I trygge hender med norsk guide
Roma I trygge hender med norsk guide
Roma I trygge hender med norsk guide
I trygge hender med norsk guide